Go Back
papucurry

Papucurry

Papucurry on helppo, halpa ja hyvä. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) säilykepapuja esim. kidney
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ruokakauraa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista 2 minuuttia, lisää sitten kuivamausteet ja tomaattipyree. Jatka paistamista sekoitellen vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää pavut, säilykekirsikkatomaatit, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. Keitä tällä välin lisukeriisi tai ruokakaura kypsäksi.
  • Mausta kastike suolalla. Tarjoa papucurry riisin tai ruokakauran kera.