Go Back
shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta on sakean lämmittävä curry, jonka täyteläinen maku syntyy cashewpähkinöistä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 125 g cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 300 g tofua maustamaton
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1+1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • (cashewpähkinöitä)

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan veteen tunniksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivamausteet ja jatka paistamista vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, pähkinät, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla.
  • Kastikkeen hautuessa kuivaa tofu puristelemalla se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Revi käsin suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja paahda tofupaloja kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää öljy ja paista rapeaksi. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen imeytyä tofuun.
  • Lisää paistettu tofu kastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoa shahi paneer keitetyn riisin sekä halutessasi paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa.