Texmex-linssikeitto
Texmex-linssikeitto on helppo, hauska ja herkullinen arkiruoka. Tee tätä, kun kaipaat arkiaterialle ripauksen perjantai-illan tunnelmaa.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
- 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl taco-mausteseosta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 6-7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 100 g maissia
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
- 1 dl kaurafraichea
- 1 avokado
- 1 dl tuoretta korianteria
- 1/2 punainen chili
- 1 pss (180 g) nachoja
Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin viipaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja porkkanat. Paista 2 minuuttia. Lisää kuivamausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä toiset 2 minuuttia.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja linssit. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää pakastemaissi ja suola. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Viipaloi chili ja hienonna korianteri.
Annostele texmex-linssikeitto kulhoihin ja lisää päälle kaurafraichea, avokadokuutioita, tuoretta korianteria ja chiliviipaleita. Nauti nachojen kera.