Go Back
texmex-linssikeitto

Texmex-linssikeitto

Texmex-linssikeitto on helppo, hauska ja herkullinen arkiruoka. Tee tätä, kun kaipaat arkiaterialle ripauksen perjantai-illan tunnelmaa. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl taco-mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 6-7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 100 g maissia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • 1 dl kaurafraichea
  • 1 avokado
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1/2 punainen chili
  • 1 pss (180 g) nachoja

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja porkkanat. Paista 2 minuuttia. Lisää kuivamausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja linssit. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää pakastemaissi ja suola. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
  • Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Viipaloi chili ja hienonna korianteri.
  • Annostele texmex-linssikeitto kulhoihin ja lisää päälle kaurafraichea, avokadokuutioita, tuoretta korianteria ja chiliviipaleita. Nauti nachojen kera.