Go Back
sushisalaatti

Sushisalaatti

Sushisalaatti kokoaa yhteen sushista tuttuja makuja ja raaka-aineita - täysin vegaanisesti! Tähän ruokaisaan salaattiin rakastut!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl riisiä
  • 1 pkt (300 g) tofua esim. Jalotofu Asia
  • 100 g edamamepapuja
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 avokado
  • 1 dl garia eli sushi-inkivääriä
  • 1/2 ruukku/rs salaattia esim. vuonankaali
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 2 rkl (45 g tuubi) wasabia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä riisi. Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Revi tofu käsin suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla rapeaksi. Lisää pakkauksessa oleva marinadi ja jatka paistamista, kunnes marinadi imeytyy tofuun.
  • Kuori porkkana(t) ja leikkaa niistä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
  • Valmista kastike sekoittamalla wasabi, sitruunamehu ja suola yhteen. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  • Kokoa salaatti. Levitä pohjalle riisi. Asettele päälle salaatti, edamemepavut, porkkanasuikaleet, paistettu tofu sekä gari. RIpottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile wasabikastikkeen kera.