Go Back
paprikapasta

Paprikapasta

Paprikapasta on puolen tunnin pikaruoka, joka tuo vaihtelua perinteisille tomaattipohjaisille pastakastikkeille.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 350 g pastaa
  • 1 tlk (450/350 g) paahdettuja punaisia paprikoita etikkaliemessä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 1/2 dl kauraruokakermaa
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 150 g vegefetaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa suikaloi paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää valkosipuli ja tomaattipyree, paista vielä 1-2 minuuttia. Lisää paprikat, aurinkokuivatut tomaatit, chilihiutaleet, tuore timjami ja kauraruokakerma. Kuumenna ja anna hautua 5 minuuttia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamiviinietikalla.
  • Sekoita pasta kastikkeeseen. Jaa pasta lautasille ja viimeistele tuoreella timjamilla ja vegefetalla.