Paprikapasta
Paprikapasta on puolen tunnin pikaruoka, joka tuo vaihtelua perinteisille tomaattipohjaisille pastakastikkeille.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 350 g pastaa
- 1 tlk (450/350 g) paahdettuja punaisia paprikoita etikkaliemessä
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 1/2 dl kauraruokakermaa
- 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 150 g vegefetaa
- tuoretta timjamia
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Pastan kiehuessa suikaloi paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää valkosipuli ja tomaattipyree, paista vielä 1-2 minuuttia. Lisää paprikat, aurinkokuivatut tomaatit, chilihiutaleet, tuore timjami ja kauraruokakerma. Kuumenna ja anna hautua 5 minuuttia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamiviinietikalla.
Sekoita pasta kastikkeeseen. Jaa pasta lautasille ja viimeistele tuoreella timjamilla ja vegefetalla.