Go Back
tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta

Tomaatti-fetapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Täydellistä!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g nauhapastaa esim. tagliatelle
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1+2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kauraruokakermaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g (vegaanista) fetaa esim. Mö

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  • Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksu varsi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia ja tomaattia keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät, n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja 1 rkl timjamia. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, chilihiutaleet, sokeri, punaviinietikka ja suola. Paista vielä 2 minuuttia ja lisää sitten kauraruokakerma ja mausta mustapippurilla. Kuumenna.
  • Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Murustele päälle feta, viimeistele tuoreella timjamilla ja tarjoa heti.