Tomaatti-fetapasta
Tomaatti-fetapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Täydellistä!
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 300 g nauhapastaa esim. tagliatelle
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 salottisipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1+2 rkl tuoretta timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 1 tl sokeria
- 1 dl kauraruokakermaa
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 150 g (vegaanista) fetaa esim. Mö
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista timjamista paksu varsi.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia ja tomaattia keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät, n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja 1 rkl timjamia. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, chilihiutaleet, sokeri, punaviinietikka ja suola. Paista vielä 2 minuuttia ja lisää sitten kauraruokakerma ja mausta mustapippurilla. Kuumenna.
Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Murustele päälle feta, viimeistele tuoreella timjamilla ja tarjoa heti.