Go Back
sitruunapasta

Sitruunapasta

Sitruunapasta sopii arkeen ja juhlaan. Nopea valmistus ja herkullinen maku tekevät tästä vegepastasta kevään suosikin. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g pastaa linguine
  • 1 sitruuna raastettu kuori ja mehu (n.1 dl)
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 25 g vegaanista voita
  • 1/2 dl kauraruokakermaa
  • 150 dl kaurafraichea
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
  • tuoretta timjamia
  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaa al dente. Valuta siivilässä.
  • Pastan kiehuessa pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Hienonna kevätsipuli. Riivi timjamin lehdet paksusta varresta.
  • Sulata rasva pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, timjami, kaurafraiche ja kerma. Kuumenna ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
  • Viimeistele sitruunapasta tuoreella timjamilla, tarjoa vegeparmesaanin ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.