Go Back
suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut maistuvat makeiden sijaan. Täytteeksi lastataan hämmentävästi kalalle maistuvaa porkkalatahnaa.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 40

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä vegaanisia
  • n. 1/2 dl kauraruokakermaa voiteluun

Täyte

  • 200 g porkkalaa
  • 3 rkl kaurafraichea
  • 3 rkl vegaanista majoneesia
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Koristeluun halutessasi

  • n. 3 rkl vegaanista merilevämätiä Cavi-art

Valmistusohjeet
 

  • Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valmista täyte. Hienonna porkkala ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua halutessasi.
  • Kauli lehtitaikinalevyt 10 x 20 cm:n kokoisiksi levyiksi. Leikkaa jokainen levy kahdeksaan neliöön (5 x 5 cm). Leikkaa jokaisen neliöiden kulmiin viillot ja taita tähdiksi. Liimaa sakarat tiukasti, jotta ne eivät aukea paiston aikana. Voitele pinta kaurakermalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  • Jaa porkkalatäyte joulutortulle. Koristele halutessasi merileväkaviaarilla ja ruohosipulisilpulla tai tillinoksalla.