Go Back
puolukka-kinuskikahvikakku

Puolukka-kinuskikahvikakku

Puolukka-kinuskikahvikakku maistuu ihanasti joululta. Piparkakkumauste ja makea kinuskikuorrute ovat tämän mehevän kahvikakun avainsanoja. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 20 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 dl vaniljan makuista soijajogurttia esim. Alpro
  • 2 rkl kaurajuomaa
  • 2 dl kohmeisia puolukoita

Kinuski

  • 1 1/2 dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä esim. Alpro Soya
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 palaa vegaanista valkosuklaata

Koristeluun

  • puoluoita

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Voitele 1,5-2 litran vetoinen rengasvuoka.
  • Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon öljy, soijajogurtti, siirappi ja kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset puolukat. 
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
  • Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Voit kääriä kakun folioon ja säilyttää jääkaapissa tarjoilupäivään. Koristele kakku tarjoilupäivänä. 
  • Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa, joka jähmettää kinuskin niin, ettei se valu kakun pinnalta. 
  • Valuta kinuski kakun pinnalle ja koristele heti puolukoilla.