Puolukka-kinuskikahvikakku
Puolukka-kinuskikahvikakku maistuu ihanasti joululta. Piparkakkumauste ja makea kinuskikuorrute ovat tämän mehevän kahvikakun avainsanoja.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 1 hour hr
Aika yhteensä 1 hour hr 20 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl tummaa siirappia
- 3 dl vaniljan makuista soijajogurttia esim. Alpro
- 2 rkl kaurajuomaa
- 2 dl kohmeisia puolukoita
Kinuski
- 1 1/2 dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä esim. Alpro Soya
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 2 palaa vegaanista valkosuklaata
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele 1,5-2 litran vetoinen rengasvuoka.
Sekoita kuivat aineet ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon öljy, soijajogurtti, siirappi ja kaurajuoma. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset puolukat.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoiluastialle. Voit kääriä kakun folioon ja säilyttää jääkaapissa tarjoilupäivään. Koristele kakku tarjoilupäivänä.
Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä kinuskiksi. Sekoita lopuksi joukkoon valkosuklaa, joka jähmettää kinuskin niin, ettei se valu kakun pinnalta.
Valuta kinuski kakun pinnalle ja koristele heti puolukoilla.