Kaalipasta
Kaalipasta on syksyn herkullisin pasta. Makeaksi karamellisoitunut kaali, timjami ja umaminen juusto muodostavat vastustamattoman makutrion.
Valmistelut 25 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr 5 minutes mins
Kategoria Pastat ja nuudelit
- n. 700 g valkokaalia
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 50 g vegaanista margariinia
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 dl (vegaanista) parmesaania
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/4 ruukku tuoretta timjamia
- 300 g pastaa esim. Rummo Mezzi Rigatoni
- 1 dl pastan keitinverttä
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 dl pähkinöitä rouhittuna esim. hassel- tai saksanpähkinät
Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Sulata margariini pannulla. Kuullota sipuli rauhassa pehmeäksi miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kaalisuikaleet, suola sekä pippuri ja jatka karamellisointia 20-25 minuuttia, kunnes kaali on kullanruskea. Mausta siirapilla karamellisoimisen loppupuolella. Älä sekoita liikaa, sillä sekoittaminen hidastaa karamellisointia.
Kaalin karamellisoituessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Säästä tilkka pastan keitinvettä. Valuta pasta.
Lisää pasta, keitinvesi, parmesaani, timjami ja sitruunanmehu karamellisoitujen kasvisten joukkoon ja sekoita. Viimeistele kaalipasta rouhituilla pähkinöillä.