Go Back
kaalipasta

Kaalipasta

Kaalipasta on syksyn herkullisin pasta. Makeaksi karamellisoitunut kaali, timjami ja umaminen juusto muodostavat vastustamattoman makutrion. 
Valmistelut 25 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 1 hour 5 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 700 g valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl (vegaanista) parmesaania
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 ruukku tuoretta timjamia
  • 300 g pastaa esim. Rummo Mezzi Rigatoni
  • 1 dl pastan keitinverttä
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 2 dl pähkinöitä rouhittuna esim. hassel- tai saksanpähkinät

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Sulata margariini pannulla. Kuullota sipuli rauhassa pehmeäksi miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kaalisuikaleet, suola sekä pippuri ja jatka karamellisointia 20-25 minuuttia, kunnes kaali on kullanruskea. Mausta siirapilla karamellisoimisen loppupuolella. Älä sekoita liikaa, sillä sekoittaminen hidastaa karamellisointia.
  • Kaalin karamellisoituessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Säästä tilkka pastan keitinvettä. Valuta pasta.
  • Lisää pasta, keitinvesi, parmesaani, timjami ja sitruunanmehu karamellisoitujen kasvisten joukkoon ja sekoita. Viimeistele kaalipasta rouhituilla pähkinöillä.