Go Back
kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit vievät kielen! Syksyinen wokki on täynnä makua ja väriä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 n. 700 g hokkaidokurpitsa
  • 1 pkt (300 g) tofua Jalotofu Aasia
  • rypsiöljyä
  • 2 levyä vehnänuudeleita esim. Mama
  • 100 g lehtikaalia
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 2 rkl gochujangia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja paloittele kurpitsa. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle tilkka öljyä ja ripauta pintaan suolaa. Revi tofu paloiksi ja levitä pellille kurpitsapalojen viereen. Paahda noin 15 minuuttia tai kunnes tofu on paahtunut ja kurpitsa kypsää. Älä paahda kurpitsaa läpeensä pehmeäksi, vaan jätä siihen hieman purutuntumaa.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja leikkaa saksilla pienemmiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Sekoita kastikeainekset yhteen. Hienonna korianteri.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Älä polta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tilkka öljyä. Kuumenna. Lisää lehtikaali ja paista pari minuuttia käännellen. Lisää kurpitsa- ja tofupalat, nuudelit sekä kastike. Paista sekoitellen, kunnes ainekset sekoittuvat.
  • Viimeistele kurpitsanuudelit hienonnetulla korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.