Go Back
kurpitsapata

Kurpitsapata

Kurpitsapata on hykerryttävän herkullinen syysruoka. Muhevat mausteet, kurpitsa ja kuivatut aprikoosit sujahtavat pataan sopuisasti rinta rinnan.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 (n. 700 g) hokkaidokurpitsa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1/4 tl chilijauhetta (tulista)
  • 3-4 dl vettä
  • 3 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa

Couscous

  • 2 dl (täysjyvä)couscousia
  • 2 dl vettä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori kurpitsa. Poista siemenet ja kuutioi malto parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi aprikoosit. Huuhtele ja valuta linssit sekä kikherneet.
  • Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri sekä kuivamausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia käännellen.
  • Lisää pataan kurpitsa, vesi, tahini, linssit ja kikherneet sekä aprikoosikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hissukseen kannen alla välillä sekoitellen 30 minuuttia, kunnes koostumus on muhevaa ja kurpitsa kypsää. Lisää vettä, jos koostumus on mielestäsi liian paksua. Mausta lopuksi suolalla ja sitruunamehulla.
  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, suola sekä hienonnetut yrtit. Tarjoa kurpitsapata couscousin ja paahdettujen ja suolattujen manteleiden kanssa.