Go Back
kurpitsasämpylät

Kurpitsasämpylät

Kurpitsasämpylät ovat pehmoisia, meheviä ja syksyn sesonkiin sopivia. Kullankeltaiset sämpylät sisältävät reilusti kurpitsaa ja herkullisen rouheista makua. 
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 12 minutes
Kohotus 50 minutes
Aika yhteensä 1 hour 42 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

  • 1/2 (n. 500 g) myskikurpitsaa
  • 2-3 dl vettä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl grahamjauhoja
  • 1/2 dl rouheisia sämpyläjauhoja
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Voiteluun

  • 2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Laita kurpitsakuutiot ja vesi kattilaan ja keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarvitset 5 dl kurpitsasosetta. Lisää tilkka vettä, jos sosetta on liian vähän. Jäähdytä n. 42 asteiseksi.
  • Sekoita 42 asteiseen kurpitsasoseeseen kuivahiiva, suola ja vaahterasiirappi. Lisää ensin grahamjauhot ja sämpyläjauhot. Alusta sitten vehnäjauhot taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja kurpitsansiemenet.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat, leivo taikina sämpylöiksi ja laita uuninpellille. Peitä liinalla ja kohota vielä n. 20 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät rypsiöljyllä ja ripota pintaan kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 10-14 minuuttia tai kunnes kurpitsasämpylät ovat kypsiä.