Go Back
kurpitsapasta

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta on syksyn suosikkipasta. Ryhtiä makuun tuovat chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenet.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1/2 (n. 500 g) myskikurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 250 g pastaa
  • n. 1 dl pastan keitinvettä

Chili-kurpitsansiemenet

  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl tulisia chilihiutaleita esim. Santa Maria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Lorauta kurpitsakuutioiden päälle öljyä ja ripauta pintaan suolaa. Levitä kurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda pehmeäksi, noin 20 minuuttia.
  • Kurpitsan paahtuessa valmista chiliöljyssä paistetut kurpitsansiemenet. Kuumenna öljy pannulla, lisää chilihiutaleet sekä kurpitsansiemenet. Paista siemeniä muutama minuutti sekoitellen niin, että ne saavat hieman paahteista väriä. Lisää suola ja siirrä pannulta kulhoon odottamaan.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Säästä tilkka pastan keitinvettä.
  • Siirrä pehmeäksi paahtuneet kurpitsakuutiot monitoimokoneeseen, tehosekoittimeet tai kulhoon, jossa voit soseuttaa ne sauvasekoittimella. Mittaa mukaan oliiviöljy, sitruunamehu, ravintohiivahiutaleet sekä suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
  • Yhdistä kastike ja pasta. Lisää tilkka pastan keitinvettä niin, että koostumus on mieleisesi. Jaa kurpitsapasta lautasille ja lusikoi päälle chiliöljyssä paistettuja kurpitsansiemeniä.