Go Back
kurpitsalaksa

Kurpitsalaksa

Kurpitsalaksa on hykerryttävän hyvä keitto arkeen ja viikonloppuun. Samettinen liemi on tämän sopan sielu. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg myski/hokkaidokurpitsaa
  • 1 pkt (300 g) tofua esim. Jalotofu Asia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1/2-1 rkl srirachaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl limetinmehua
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 150 g vehnänuudeleita
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori kurpitsa. Paloittele noin 300 grammaa kurpitsaa kattilaan. Leikkaa loppu kurpitsa paloiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele pintaan öljyä ja ripauta mausteeksi suolaa. Revi tofu viereen ronskeiksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkkaile, ettei tofu kärähdä.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Laita valkosipuli ja inkivääri kattilaan kurpitsan seuraan. Mittaa joukkoon sriracha, maapähkinävoi, soijakastike, kasvisliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää ja kypsää. Lisää limetinmehu, seesamiöljy ja suola. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä. Viipaloi chili ja hienonna korianteri.
  • Kokoa annos. Asettele suuren keittokulhon pohjalle nuudeleita. Lisää paahtuneet kurpitsakuutiot ja tofu. Kauho päälle lientä. Viimeistele chiliviipaleilla, tuoreella korianterilla sekä suolapähkinöillä.