Go Back
kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on syksyinen herkkuruoka, joka sopii arkeen ja viikonloppuun. Omena ja kaneli ovat tämän keiton salaiset aseet. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg myskikurpitsaa 1 keskikokoinen kurpitsa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 hapan omena
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 dl vettä
  • 2 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta
  • 1/2-1 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230g ) kikherneitä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja suikaloi sipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli rauhassa raukeaksi. Sipulin kuullottuessa ennätät käsitellä muut sopan raaka-aineet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuutioi omena. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  • Kun sipuli on pehmeää, lisää kattilaan valkosipuli ja inkivääri. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. Lisää kurpitsa- ja omenakuutiot sekä vesi, kookosmaito, kaneli ja chilijauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää suola ja soseuta keitto sauvasekottimella.
  • Valmista paahdetut kikherneet keiton kiehuessa. Huuhtele ja kuivaa kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista kikherneet rapeiksi välillä pannua ravitstellen. Lisää paistamisen loppuvaiheessa suola ja chilijauhe. Ravista pannua niin, että mausteet tarttuvat tasaisesti kikherneiden pintaan.
  • Tarjoa kurpitsakeitto paahdettujen kikherneiden kanssa.