Kategoria Aamu- ja välipalat, Suolaiset leivonnaiset
Raaka-aineet
1dlhasselpähkinöitärouhittuna
1dlkuivattuja karpaloita
7 1/2dlvettäkylmää
1pss (11 g)kuivahiivaatai 25 g tuorehiivaa
2tlsuolaa
1 1/2dlruisjauhoja
2dlgrahamjauhoja
8-10dlvehnäjauhoja
Valmistusohjeet
Yhdistä vesi, hiiva ja suola suuressa kulhossa.
Lisää ensin ruisjauhot ja grahamjauhot sekä pähkinät ja karpalot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes koostumus on sakean puuromainen. Älä vaivaa, huolellinen sekoitus esimerkiksi suurella lusikalla riittää.
Vuoraa kulho muovikelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli tai 12 tuntia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista noin 30 minuuttia, kunnes pinta on paahteinen. Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren ja pehmeän sisuksen.