Go Back
kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu

Kaali-nuudelipannu on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä kourallisesta raaka-aineita. Tämä resepti sopii arkeen! 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 levyä vehnänuudeleita esim. Mama
  • 300 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g lehtikaalia
  • 2+2 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl hernisrouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 tl chilihiutaleita esim. Santa Maria

Kastike

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1/2 rkl vaahterasiirappia

Lisäksi

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää hernisrouhe ja paista sekoitellen 2 minuuttia. Lisää 2 rkl soijakastiketta. Sekoita 1 minuutti ja lisää vesi. Paista, kunnes vesi on haihtunut ja imeytynyt hernisrouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna 2 rkl öljyä ja lisää sipuli. Paista 5 min tai kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää kaalisuikaleet ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää lehtikaali ja sekoita niin, että lehtikaali painuu hieman kasaan.
  • Huuhtaise nuudeleita juoksevan veden alla, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Saksi nuudelit pienemmiksi. Lisää pannulle nuudelit, kastike, paistettu hernisrouhe ja chilihiutaleet. Sekoita.
  • Viimeistele kaali-nuudelipannu seesaminsiemenillä ja tarjoa heti.