Kaali-nuudelipannu
Kaali-nuudelipannu on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä kourallisesta raaka-aineita. Tämä resepti sopii arkeen!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 2 levyä vehnänuudeleita esim. Mama
- 300 g valkokaalia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g lehtikaalia
- 2+2 rkl rypsiöljyä
- 6 dl hernisrouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 tl chilihiutaleita esim. Santa Maria
Kastike
- 3 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1/2 rkl vaahterasiirappia
Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää hernisrouhe ja paista sekoitellen 2 minuuttia. Lisää 2 rkl soijakastiketta. Sekoita 1 minuutti ja lisää vesi. Paista, kunnes vesi on haihtunut ja imeytynyt hernisrouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna 2 rkl öljyä ja lisää sipuli. Paista 5 min tai kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää kaalisuikaleet ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää lehtikaali ja sekoita niin, että lehtikaali painuu hieman kasaan.
Huuhtaise nuudeleita juoksevan veden alla, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Saksi nuudelit pienemmiksi. Lisää pannulle nuudelit, kastike, paistettu hernisrouhe ja chilihiutaleet. Sekoita.
Viimeistele kaali-nuudelipannu seesaminsiemenillä ja tarjoa heti.