Go Back
puoloffee

Puoloffee

Puoloffee eli puolukka-kinuskipiirakka on syksyn herkullisin leivonnainen. Makea kinuski ja kirpsakat marjat ovat ihania yhdessä.
5 from 1 vote
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 250 g piparkakkuja tarvittaessa gluteenittomia
  • 100 g vegaanista margariinia

Kinuski

  • 2 1/2 dl kuumennuksen kestävää kasvivispiä esim. Alpro
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 300 g puolukoita
  • 2 dl kasvivispiä
  • 2-3 rkl tomusokeria

Valmistusohjeet
 

  • Valmista pohja. Sulata margariini. Jauha piparkakut ja margariini monitoimikoneessa sekaisin. Painele seos piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista kinuski. Mittaa kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla, kunnes kinuski hieman sakenee. Mausta suolalla. Jäähdytä noin huoneenlämpöiseksi. Kaada kinuski piirakkapohjan päälle. Lisää noin 200 grammaa puolukoita.
  • Vatkaa kasvivispi ja tomusokeri vaahdoksi. Levitä piirakkapohjalle. Viimeistele puoloffee lopuilla puolukoilla.