Go Back
lehtikaali-nuudelisalaatti

Lehtikaali-nuudelisalaatti

Lehtikaali-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Jos lehtikaaliviljelmäsi antaa reilusti satoa, tee tätä!
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 150 g vehnä- tai riisinuudeleita
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 200 g herneitä
  • 1/2-1 kurkku tai 2-3 avomaankurkkua
  • 150 g maapähkinöitä

Raastettu tofu

  • 400 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä

Kastike

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 3/4 dl limetinmehua
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Siirrä lehdet suureen kulhoon. Lisää pieni tilkka limetinmehua ja öljyä sekä ripaus suolaa. Hiero lehdet käsin pehmeiksi.
  • Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Vuole porkkanoista kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Sulata pakasteherneet, hienonna kevätsipulit. Viipaloi kurkut. Yhdistä kasvikset lehtikaalien joukkoon.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla.
  • Kuivaa tofut. Raasta ne kartioraastimen karkealla terällä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tofut rapeiksi. Lisää lopuksi soijakastike ja seesamiöljy. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Huuhtaisen nuudeleita vielä kertaalleen, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten joukkoon. Jaa annos lautasille. Lisää tofua ja pähkinöitä. Tarjoile heti.