Lehtikaali-nuudelisalaatti
Lehtikaali-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Jos lehtikaaliviljelmäsi antaa reilusti satoa, tee tätä!
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 150 g vehnä- tai riisinuudeleita
- 150 g lehtikaalia
- 1 rkl limetinmehua
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 2-3 porkkanaa
- 1 nippu kevätsipulia
- 200 g herneitä
- 1/2-1 kurkku tai 2-3 avomaankurkkua
- 150 g maapähkinöitä
Raastettu tofu
- 400 g maustamatonta tofua
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
Kastike
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 punainen chili hienonnettuna
- 1/2 dl soijakastiketta
- 3/4 dl limetinmehua
- 1 dl rypsiöljyä
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Siirrä lehdet suureen kulhoon. Lisää pieni tilkka limetinmehua ja öljyä sekä ripaus suolaa. Hiero lehdet käsin pehmeiksi.
Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Vuole porkkanoista kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Sulata pakasteherneet, hienonna kevätsipulit. Viipaloi kurkut. Yhdistä kasvikset lehtikaalien joukkoon.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla.
Kuivaa tofut. Raasta ne kartioraastimen karkealla terällä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tofut rapeiksi. Lisää lopuksi soijakastike ja seesamiöljy. Siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
Huuhtaisen nuudeleita vielä kertaalleen, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten joukkoon. Jaa annos lautasille. Lisää tofua ja pähkinöitä. Tarjoile heti.