Go Back
lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti on syksyn herkullisin lisukesalaatti.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 100 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 vartta nippusipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Kastike

  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti ja suikaloi kaali. Laita kaalinlehdet suureen kulhoon, lisää joukkoon pieni tilkka rypsiöljyä, sitruunamehua ja suolaa. Hiero lehtiä käsin, kunnes ne painuvat hieman kasaan ja pehmenevät.
  • Vuole porkkanat pitkittäin nauhoiksi kuorimaveitsen avulla. Suikaloi sipulit. Yhdistä lehtikaali, porkkanat ja sipulit.
  • Sekoita kastikeainekset yhteen ja kaada kasvisten joukkoon. Viimeistele lehtikaalisalaatti seesaminsiemenillä.