Go Back
kurkkupasta

Kurkkupasta

Kurkkupasta on ylistys kotimaiselle kurkulle. Yhdessä fenkoli, fetan ja yrttien kanssa koossa on voittajakombo!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 5 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g (tuore)pastaa tagliatelle tai fettuccine
  • 2-3 pienehköä avomaankurkkua
  • 1/2 pieni fenkoli
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa tai minttua hienonnettuna
  • 4-5 rkl öljyä rypsi- ja/tai oliivi-
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 150 g (vege)fetaa esim. Mö Kreikkalainen Yrtit
  • 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Laista pastavesi kiehumaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Mittaa öljy, sitruunamehu, sinapinsiemenet ja suola suureen kulhoon.
  • Hienonna yrtit. Halkaise ja huuhtele fenkoli. Siivuta kurkut ja fenkoli mandoliinilla ohuen ohueksi suikaleeksi. Yhdistä yrtit ja kasvikset öljyseoksen joukkoon. Sekoita.
  • Valuta keitetty pasta ja sekoita kasvisten joukkoon. Murustele joukkoon feta ja sekoita. Mausta mustapippurilla.
  • Jaa kurkkupasta lautasille ja viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.