Kurkkupasta
Kurkkupasta on ylistys kotimaiselle kurkulle. Yhdessä fenkoli, fetan ja yrttien kanssa koossa on voittajakombo!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 5 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Pastat ja nuudelit
- 250 g (tuore)pastaa tagliatelle tai fettuccine
- 2-3 pienehköä avomaankurkkua
- 1/2 pieni fenkoli
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl basilikaa tai minttua hienonnettuna
- 4-5 rkl öljyä rypsi- ja/tai oliivi-
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 150 g (vege)fetaa esim. Mö Kreikkalainen Yrtit
- 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
Laista pastavesi kiehumaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Mittaa öljy, sitruunamehu, sinapinsiemenet ja suola suureen kulhoon.
Hienonna yrtit. Halkaise ja huuhtele fenkoli. Siivuta kurkut ja fenkoli mandoliinilla ohuen ohueksi suikaleeksi. Yhdistä yrtit ja kasvikset öljyseoksen joukkoon. Sekoita.
Valuta keitetty pasta ja sekoita kasvisten joukkoon. Murustele joukkoon feta ja sekoita. Mausta mustapippurilla.
Jaa kurkkupasta lautasille ja viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.