Go Back
toscapiirakka

Toscapiirakka

Toscapiirakka klassikko, josta mehevä omenatäyte tekee vielä himpun verran parempaa. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • n. 250 g omenoita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 150 g vegaanista margariinia sulatettuna esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa

Toscakuorrute

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaurajuomaa
  • 100 g mantelilastuja
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 28 cm).
  • Kuutioi omenat. Sulata margariini.
  • Yhdistä kuivat aineet ja sokeri. Sekoita.
  • Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kaurajuoma. Sekoita nopeasti sekaisin.
  • Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaa. Levitä päälle omenakuutiot. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
  • Valmista toscakuorrute. Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna ja anna pulpahtaa pari kertaa.
  • Nosta piirakka uunista, levitä päälle toscakuorrute ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoamista.