Toscapiirakka
Toscapiirakka klassikko, josta mehevä omenatäyte tekee vielä himpun verran parempaa.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Aika yhteensä 55 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- n. 250 g omenoita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl fariinisokeria
- 150 g vegaanista margariinia sulatettuna esim. Sininen Keiju
- 1 1/2 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
Toscakuorrute
- 100 g vegaanista margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaurajuomaa
- 100 g mantelilastuja
- 1/4 tl suolaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 28 cm).
Kuutioi omenat. Sulata margariini.
Yhdistä kuivat aineet ja sokeri. Sekoita.
Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kaurajuoma. Sekoita nopeasti sekaisin.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaa. Levitä päälle omenakuutiot. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
Valmista toscakuorrute. Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna ja anna pulpahtaa pari kertaa.
Nosta piirakka uunista, levitä päälle toscakuorrute ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoamista.