Hernepasta
Hernepasta on yhtä aikaa kermaisen pehmeä ja chilin puraisema. Simppelit raaka-aineet, nopea valmistus ja hurmaava maku tekevät tästä arkiruokien suosikin.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 250 g simpukkapastaa esim. Rummo
- 150 g (vegaanista) fetaa
- 1 ruukku basilkaa
Herne-gurttikastike
- 200 g pakasteherneitä
- 150 g paksua maustamatonta gurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
Pinjansiemen-chiliöljy
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 1/4 tl suolaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Pastan kiehuessa revi basilikanlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata pakasteherneet.
Siirrä desi herneitä korkeareunaiseen kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää gurtti, pari ruokalusikallista oliiviöljyä, valkosipulinkynnet sekä suola. Aja soseeksi. Siirrä suureen kulhoon odottamaan.
Mittaa pannulle pari ruokalusikallista öljyä, pinjansiemenet ja chilihiutaleet. Paista sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja siirrä erilliseen kulhoon odottamaan.
Valuta huolellisesti pasta siivilässä ja sekoita pasta herne-jogurttikastikkeen joukkoon. Lisää loput sulatetuista herneistä ja basilikanlehdet. Murustele joukkoon feta.
Jaa pasta lautasille ja viimeistele pinjansiemen-chiliöljyllä.