Go Back
hernepasta

Hernepasta

Hernepasta on yhtä aikaa kermaisen pehmeä ja chilin puraisema. Simppelit raaka-aineet, nopea valmistus ja hurmaava maku tekevät tästä arkiruokien suosikin. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g simpukkapastaa esim. Rummo
  • 150 g (vegaanista) fetaa
  • 1 ruukku basilkaa

Herne-gurttikastike

  • 200 g pakasteherneitä
  • 150 g paksua maustamatonta gurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa

Pinjansiemen-chiliöljy

  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa revi basilikanlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata pakasteherneet.
  • Siirrä desi herneitä korkeareunaiseen kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää gurtti, pari ruokalusikallista oliiviöljyä, valkosipulinkynnet sekä suola. Aja soseeksi. Siirrä suureen kulhoon odottamaan.
  • Mittaa pannulle pari ruokalusikallista öljyä, pinjansiemenet ja chilihiutaleet. Paista sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja siirrä erilliseen kulhoon odottamaan.
  • Valuta huolellisesti pasta siivilässä ja sekoita pasta herne-jogurttikastikkeen joukkoon. Lisää loput sulatetuista herneistä ja basilikanlehdet. Murustele joukkoon feta.
  • Jaa pasta lautasille ja viimeistele pinjansiemen-chiliöljyllä.