Go Back
vegaaninen kanakastike

Vegaaninen kanakastike

4 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna vesi kattilassa. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää soijasuikaleet ja keitä 5-10 minuuttia. Valuta siivilässä ja puristele vesi mahdollisimman huolellisesti pois.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja ruskista soijasuikaleet. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää hieman öljyä ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes paprika hieman pehmenee. Lisää mausteet ja soijasuikaleet. Paista vielä minuutti tai kaksi sekoitellen.
  • Lisää kaurakerma, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta kastiketta muutama minuutti. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ruokakauran kera.