Go Back
kasvisbolognese

Kasvisbolognese

Kasvisbolognese syntyy edullisesta soijarouheesta sekä mehevistä kasviksista. Nauti pastan kera, nam!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 1/2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta tai maun mukaan
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 dl kaurakermaa

Tarjoiluun

  • n. 300 g mieleistäsi pastaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla tai paistokasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää soijakastike ja sitten vesi pienissä erissä. Kun vesi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä tomaattipyree, paprikajauhe, chilijauhe, yrttisekoitus ja valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti.
  • Lisää pannulle tomaattimurska, punaviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Lisää kaurakerma, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku. Tarjoa kasvisbolognese keitetyn pastan kera.