Kasvisbolognese
Kasvisbolognese syntyy edullisesta soijarouheesta sekä mehevistä kasviksista. Nauti pastan kera, nam!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 dl soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 1/2 tl paprikajauhetta
- 2 tl Välimeren yrttisekoitusta
- 1/4 tl tulista chilijauhetta tai maun mukaan
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1-2 dl kaurakermaa
Tarjoiluun
- n. 300 g mieleistäsi pastaa
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla tai paistokasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää soijakastike ja sitten vesi pienissä erissä. Kun vesi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä tomaattipyree, paprikajauhe, chilijauhe, yrttisekoitus ja valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti.
Lisää pannulle tomaattimurska, punaviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää kaurakerma, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku. Tarjoa kasvisbolognese keitetyn pastan kera.