Go Back
kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti

Kasvis-gnocchipelti on helppo ja nopea yhden pellin ruoka. Kaikki ainekset kaadetaan uunivuokaan ja puolessa tunnissa ruoka on jo pöydässä. Täydellistä!
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 3

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) perunagnoccheja
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2 tl välimeren yrttisekoitusta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 pallo mozzarellaa tai paketti (vege)fetaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma) tai 225-asteeseen (tasalämpö).
  • Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Jos kesäkurpitsasi on kovin paksu, voit leikata kesäkurpitsan vielä keskeltä halki. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Levitä kasvikset ja gnocchi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle öljy. Mausta suolalla, chilillä ja yrttimausteella. Pöyhi mausteet ja öljy tasaisesti ainesten pintaan.
  • Paahda kasvis-gnoccipeltiä noin 30 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja gnocchit saaneet hieman paahteista väriä. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa siltään, lisukkeena tai esim. vegefetan tai mozzarellan kanssa.