Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti
Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Spagettimaisiksi höylätyt kasvikset, rapea tofu ja Aasiaan vivahtava kastike ovat tämän salaatin juju.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
- 1 kesäkurpitsa
- 2-3 porkkanaa
- 1 pkt tofua esim. Jalotofu Asia
- 1 rkl öljyä
- 1 dl suolapähkinöitä
Kastike
- 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 1/2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl limetinmehua
- 1/2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1/2 rkl soijakastiketta
- 1/2 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 rkl vaaleaa misotahnaa
- 1/2 tl suolaa
Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista tofu pannulla tilkassa öljyä. Jos käytät Jalotofun Asia -tofua, kaada paketissa oleva marinadi pannulle ja jatka paistamista, kunnes marinadi on imeytynyt tofuun. Siirrä syrjään odottamaan.
Pese ja kuivaa kesäkurpitsa. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset spagettimaisiksi suikaleiksi julienne-raudalla tai kasvisleikkurilla. Voit myös höylätä kasvikset lastuiksi juustohöylällä ja suikaloida lastut veitsellä. Laita suikaloidut kasvikset suureen kulhoon.
Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kastike kasvisten joukkoon. Pöyhi kasviksia kevyesti, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Lisää joukkoon tofukuutiot ja suolapähkinät. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös yrttejä, kuten korianteria tai ruohosipulia.