Vegaaninen kääretorttu
Vegaaninen kääretorttu on kuohkea, herkullinen ja moneen muuntuva leivonnainen. Nappaa vinkit leivontaan sekä ohje, jolla onnistut!
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Jähdytys 1 hour hr
Aika yhteensä 1 hour hr 45 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl tomusokeria
- 1 3/4 dl kondensoitua kookosmaitoa
- 1 3/4 dl soijajuomaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
Täyte
- 1 dl kasvivisipiä
- 150 g vegaanista tuorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl mariannerouhetta
- 250 g mansikoita viipaloituna
Koristeluun
- 1/2 dl kasvivispiä
- 100 g mansikoita
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja öljyä se kevyesti. Levitä vierelle toinen leivinpaperi ja sokeroi se.
Mittaa kulhoon rypsiöljy. Sihtaa siivilän läpi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu kookosmaito, soijajuoma ja viinietikka. Sekoita.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina uuninpellille ja paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun. Nosta pohja uunista, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Valmista täyte vatkaamalla kasvivispi napakaksi vaahdoksi. Yhdistä tomusokeri, vaniljasokeri sekä tuorejuusto. Vatkaa sekaisin. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle mariannerouhe ja viipaloidut mansikat. Rullaa pohja leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa loppu kasvivispi napakaksi vaahdoksi. Pursota vaahto kääretortun pinnalle koristeeksi ja viimeistele tuoreilla mansikoilla.