Ratatouillegnocchit
Kasvis-gnocchipannu valmistuu yhden pannun taktiikalla. Kesäkurpitsa, paprika ja perunagnocchit uivat tomaattisessa kastikkeessa sopuisasti rinta rinnan.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 kesäkurpitsa keskikokoinen
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 dl vettä
- 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä
- 1 pkt (500 g) gnoccheja
Kastike
- 100 g kaurafraichea
- 2 rkl vegaanista majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika parin sentin paloiksi. Nypi timjamin lehdet.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia.
Lisää kirsikkatomaatit, vesi, suola, sokeri, etikka ja timjami sekä gnocchit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja gnocchit kypsiä. Mausta mustapippurilla.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen ja tarjoa kasvis-gnocchipannun kanssa.
VINKKI! Saat kasvis-gnocchipannusta ruokaisamman, kun paistat mukaan vegechorizoa. Paista chorizopalat ensin pannulla, siirrä syrjään odottamaan ja lisää ne ruoan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.