Go Back
lyttyperunat

Lyttypotut

Lyttypotut on hitti muutaman vuoden takaa. Eikä suosiolle näy loppua. Yltäkylläisillä täytteillä potut taipuvat kokonaiseksi ateriaksi. 
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg keitettyjä (uusia) perunoita
  • 1/2-1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinoitu fenkoli

  • 1 fenkoli
  • 1 dl vaaleaa balsamietikkaa esim. Rajamäen
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1 dl kaurafraichea, paksua gurttia tai sourdreamia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 prk porkkalaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin marinoitu fenkoli. Sekoita balsamietikka, sokeri ja suola kannellisessa rasiassa. Halkaise fenkoli ja leikkaa kovin kanta. Viipaloi fenkoli mandoliinilla ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikkaseoksen joukkoon, sulje kansi ja ravista sekaisin. Jätä marinoitumaan vähintään tunniksi
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Aseta keitetyt perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä esimerkiksi juomalasilla litteiksi. Sivele pinnalle reilusti öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat reilusti paahtuneita ja rapeita. Voit nostaa pellin paiston lopuuvaiheella uunin ylätasolle paahtumaan.
  • Perunoiden paahtuessa sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Paloittele porkkala hienoksi.
  • Nosta perunat uunista. Levitä päälle marinoitua fenkolia, kastiketta, porkkalaa sekä tuoreita yrttejä. Tarjoa heti.