Mantelicroissant (vegaaninen)
Mantelicroissant on kahvilaherkkujen suosikki, jonka valmistat vaivatta myös kotona. Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta - ja vieläpä täysin vegaanisesti!
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 1 tlk valmista croissanttaikinaa esim. Danerolles
- 1 pkt (150 g) mantelimassaa
- 50 g vegaanista margariinia
- 1-2 rkl kauraruokakermaa voiteluun
- 1 dl mantelilastuja
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sekoita mantelimassa ja margariini.
Avaa taikinapakkaus pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
Aseta mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele kauraruokakermalla.
Levitä loput mantelimassasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kypsiä.
Tupsauta päälle tomusokeria ja tarjoa.