2ruukkuayrttejäesim. minttu ja basilika tai oregano
1pkt (n. 200 g)fetaaesim. Mö Kreikkalainen yrtit
2dlpaahdettuja ja suolattuja manteleita
1/4tlrouhittua mustapippuria
350gpennepastaa
Valmistusohjeet
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Viipaloi kesäkurpitsat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Jos kesäkurpitsa on kovin paksu, voit leikata viipaleet vielä puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsat meheviksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipulinkynnet ja paista käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla.
Yhdistä paistetut kesäkurpitsat ja pasta. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa tilkalla öljyä. Murustele joukkoon feta. Hienonna yrtit ja sekoita ne pastan joukkoon. Viimeistele paahdetuilla ja suolatuilla manteleilla sekä rouhitulla mustapippurilla.