Go Back
kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta on sesongin suosikki. Meheväksi paistettu kesäkurpitsa, suolainen feta ja tuoreet yrtit tekevät tästä pastasta vastustamattoman.
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 ruukkua yrttejä esim. minttu ja basilika tai oregano
  • 1 pkt (n. 200 g) fetaa esim. Mö Kreikkalainen yrtit
  • 2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 350 g pennepastaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Viipaloi kesäkurpitsat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Jos kesäkurpitsa on kovin paksu, voit leikata viipaleet vielä puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsat meheviksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipulinkynnet ja paista käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla.
  • Yhdistä paistetut kesäkurpitsat ja pasta. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa tilkalla öljyä. Murustele joukkoon feta. Hienonna yrtit ja sekoita ne pastan joukkoon. Viimeistele paahdetuilla ja suolatuilla manteleilla sekä rouhitulla mustapippurilla.