Go Back
raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro

Raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 500 g raparperia
  • 1 l vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mannasuurinoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • kasvijuomaa esim. vaniljan makuista

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele raparperinvarret ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes palat ovat hajoavan pehmeitä.
  • Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja keitä sekoitellen 10 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla, kardemummalla ja suolalla. Jäähdytä.
  • Vatkaa jäähtynyt puuro yleiskoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa vaniljalla maustetun kasvipohjaisen juoman kera.