Go Back
kasvispelti

Kasvispelti

Kasvispelti on ihana lisuke tai kepeä ruoka vaikka siltään. Makeaksi paahtuneet kasvikset ja suolainen feta ovat ihania yhdessä. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 3 valkosipulinkynttä

Lisäksi

  • 1 dl tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet
 

  • Pese perunat ja lohko ne veneiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Paloittele paprika. Kuori ja hienonna valkiosipulinkynnet.
  • Sekoita öljy, suola, kuivattu oregano ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  • Levitä perunalohkot, kesäkurpitsakuutioit, paprikapalat ja kokonaiset kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pöyhi joukkoon kastike.
  • Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 15 min. Nosta pelti uunista, murustele joukkoon fetajuusto ja paahda toiset 15 min, kunnes kasvikset ovat paahtuneet ja feta saanut hieman väriä.
  • Viimeistele kasvispelti halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa lisukkeena.