Punakaalisalaatti
Punakaalisalaatti nojaa makumaailmaltaan Aasian suuntaan. Tässä mehevässä salaatissa on näköä ja makujen ilotulitusta.
Valmistelut 15 minutes mins
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
- 400 g punakaalia
- 1-2 porkkanaa
- 1 punainen keskivahva chili
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl limetin tai sitruunan mehua
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 dl suolapähkinöitä
Hienonna kaali ohuen ohueksi suikaleeksi, Puristele kaalisuikaleet esimerkiksi käsin pehmeiksi.
Kuori ja raasta porkkana(t) karkeaksi raasteeksi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita porkkanaraaste, chili ja korianteri punakaalisuikaleiden joukkoon.
Mausta kaalisalaatti limetin- tai sitruunan mehulla, paahdetulla seesamiöljyllä, suolalla ja sokerilla. Tarkista maku. Viimeistele salaatti suolapähkinöillä.