Go Back

Parsa pannulla ja tortelloneja

Parsa pannulla on helppo tapa saada kevät kielelle. Tortellonien kera tarjottuna koossa on jo kokonainen ateria.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
  • 1 pkt (250 g) tortellineja (esim. pinaatti-juustotäytteisiä)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl voita
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 25 g pinjansiemeniä paahdettuna

Lisäksi:

  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Poista parsojen tyvstä puumainen osa taivuttamalla parsaa tyvestä kaarelle. Parsa napsahtaa poikki itsestään oikeasta kohdasta. Leikkaa parsat kolmeen tai neljään osaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää varret pannulle. Paista muutama minuutti. Lisää nuput ja paista vielä hetki. Lisää pannulle voi ja anna sen sulaa. Kippaa pannulle myös keitetyt tortellonit. Pyöräytä nopeasti voissa, mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
  • Raasta päälle ronskisti parmesaanijuustoa. Viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoile heti.