Parsa pannulla ja tortelloneja
Parsa pannulla on helppo tapa saada kevät kielelle. Tortellonien kera tarjottuna koossa on jo kokonainen ateria.

Parsa on varma kevään merkki. Parsa on ihanaa uunissa paistettuna, mutta nopea ja helppo valmistaa myös pannulla paistaen.
Parsa pannulla – näin onnistut
- Valitse kaupasta mahdollisimman ohuita parsoja. Paksut varret tuppaavat olemaan kovin puisia.
- Parsa on parhaimmillaan tuoreena. Varastoon parsaa ei kannata ostaa. Valmista kaupasta ostamasi parsat mieluiten samana, viimeistään seuraavana päivänä. Tarkista jo kaupassa, että varret tuntuvat napakoilta ja näyttävät tuoreilta. Kurkkaa myös, ettei tyvi ole ennättänyt homehtua.
- Poista parsojen tyvstä puumainen osa taivuttamalla parsaa tyvestä kaarelle. Parsa napsahtaa poikki itsestään oikeasta kohdasta.
- Parsaa ei ole välttämätöntä kuoria. Jos varsi on kovin paksu ja puumainen, voi parsan tyven kuoria kevyesti kuorimaveitsellä. Parhaiten se onnistuu, kun parsa lepää leikkulautaa vasten.
- Leikkaa parsat noin kolmeen tai neljään osaan. Eri osat kypsyvät hieman eri tahtia ja näin varmistat täydellisen kypsyyden.
- Paksut varret kannattaa lisätä pannulle ensimmäisenä ja nuput vasta lopuksi. Nuput kypsyvät nopeasti, joten niille riittää nopea paisto.
- Parsa on valmis, kun se on pinnalta hieman pehmennyt, mutta sisältä vielä napakka.
- Parsan hentoa makua ei kannata peittää mausteilla. Suola, sitruuna ja nokare voita takaavat makuilotulituksen.
Paistettu parsa maistuu lisukkeena sellaisenaan. Kun pannulle kippaa paketillisen keitettyjä tortelloneja ja raastaa päälle ronskisti parmesaanijuustoa, on koossa kevään paras pikaruoka.
Valitsin parsan kaveriksi juusto-pinaatti täytteisiä tortelloneja, sinä voit valita oman suosikkimakusi.
Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Parsa pannulla ja tortelloneja
Parsa pannulla on helppo tapa saada kevät kielelle. Tortellonien kera tarjottuna koossa on jo kokonainen ateria.
Raaka-aineet
- 1 nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
- 1 pkt (250 g) tortellineja (esim. pinaatti-juustotäytteisiä)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl voita
- 1/4 tl sormisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 25 g pinjansiemeniä paahdettuna
Lisäksi:
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohjeet
- Keitä tortellonit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
- Poista parsojen tyvstä puumainen osa taivuttamalla parsaa tyvestä kaarelle. Parsa napsahtaa poikki itsestään oikeasta kohdasta. Leikkaa parsat kolmeen tai neljään osaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää varret pannulle. Paista muutama minuutti. Lisää nuput ja paista vielä hetki. Lisää pannulle voi ja anna sen sulaa. Kippaa pannulle myös keitetyt tortellonit. Pyöräytä nopeasti voissa, mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Raasta päälle ronskisti parmesaanijuustoa. Viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoile heti.