Go Back

Peruna-halloumipaistos

Peruna-halloumipaistos ihana arkiruoka. Se valmistuu pienellä vaivalla, mutta yllättää suurella makunautinnolla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1-2 pkt (à 200 g) halloumijuustoa tai Halla-juustoa
  • 1+1 rkl öljyä paistamiseen
  • 4 isoa perunaa n. 400 g
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rkl keltaista currytahnaa
  • 2 dl vettä
  • 1 pss (n. 70 g) babypinaattia
  • 100 g herneitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot napakan kypsiksi.
  • Kuutioi halloumijuusto. Paista kuutiot kullan ruskeiksi pienessä öljytilkassa.
  • Kuori ja suikaloi sipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää currytahna ja perunakuutiot. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi ja hauduta kymmenisen minuuttia, kunnes vesi haihtuu ja ruoka muuttuu patamaiseksi. Lisää herneet ja pinaatti. Sekoittele niin, että pinaatti painuu hieman kasaan. Lisää halloumijuusto.
  • Mausta peruna-halloumipaistos suolalla ja viimeistele se halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla tai mieleisilläsi yrteillä.