Etusivu » Peruna-halloumipaistos

Peruna-halloumipaistos

Peruna-halloumipaistos ihana arkiruoka. Se valmistuu pienellä vaivalla, mutta yllättää suurella makunautinnolla.

peruna-halloumipaistos

Peruna-halloumipaistos on ruoka, jossa ilahduttaa monikin asia. Se on paitsi hävyttömän hyvää, myös nopea valmistaa. Lisäksi se syntyy näppärästi vain muutamasta raaka-aineestaa: perunoista, halloumijuustosta, herneistä, sipulista ja pinaatista. Maun tuo pari ruokalusikallista keltaista currytahnaa.

Ruoan juju on esikeittää perunat ensin napakan kypsiksi ja kypsentää ne loppuun pannulla. Valitse mieluiten kiinteä lajike, se pysyy pannulla paistettaessakin mukavan napakkana.

Anna paistoksen muhia kannen alla, kunnes potut ovat pehmenneet syömäkelpoisiksi ja koostumus on mukavan muheva. Jos pannun pohjalla on vielä perunoiden kypsyttyä tilkka vettä, nosta kansi ja anna nesteen haihtua kuiviin. Lisää vasta sitten loput raaka-aineet.

Halloumijuusto kannattaa paistaa pannulla erikseen ja lisätä ruoan joukkoon vasta tarjoiluvaiheessa. Näin se säilyttää parhaiten rakenteensa: rapean pinnan ja pehmeän sisuksen. Nam!

Jos olet kaltaiseni halloumihiiri, pari pakettia juustoa on sopiva määrä, mutta yhdelläkin pärjää.

Jos potut on lemppareita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

perunapaistos

Peruna-halloumipaistos

Peruna-halloumipaistos ihana arkiruoka. Se valmistuu pienellä vaivalla, mutta yllättää suurella makunautinnolla.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1-2 pkt (à 200 g) halloumijuustoa tai Halla-juustoa
  • 1+1 rkl öljyä paistamiseen
  • 4 isoa perunaa n. 400 g
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rkl keltaista currytahnaa
  • 2 dl vettä
  • 1 pss (n. 70 g) babypinaattia
  • 100 g herneitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot napakan kypsiksi.
  • Kuutioi halloumijuusto. Paista kuutiot kullan ruskeiksi pienessä öljytilkassa.
  • Kuori ja suikaloi sipulit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää currytahna ja perunakuutiot. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi ja hauduta kymmenisen minuuttia, kunnes vesi haihtuu ja ruoka muuttuu patamaiseksi. Lisää herneet ja pinaatti. Sekoittele niin, että pinaatti painuu hieman kasaan. Lisää halloumijuusto.
  • Mausta peruna-halloumipaistos suolalla ja viimeistele se halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla tai mieleisilläsi yrteillä.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Moikka! Kiitos reseptistä, kuulostaa herkulliselta 🙂 Pari kysymystä: mitä currytahnaa suosittelet tähän, tai Aloo Gobi-reseptiisi? Keltaiset mainitaan yleensä thai-tyylisiksi, mutta nämä reseptit ovat enemmän intialaistyylisiä. Toinen kysymys lisukkeista, oletko ajatellut tämän syötäväksi sellaisenaan vai riisin tai muun lisukkeen kanssa (kaura, ohra, bulgur tms).

    1. Moikka! Itse käytin molempiin ruokiin juurikin tuota keltaista thai-currytahnaa, joka taisi olla Spice Up-merkkinen. Meillä tämä ruoka syötiin sellaisenaan. Ruoassa ei ole varsinaista kastiketta, minkä vuoksi en ehkä suosittelisi riisiä lisukkeeksi.

    2. Ok kiitos, no oikeaa tahnaa sitten ostin! 🙂 Tein viime viikolla aloo gobia reseptisi mukaan, kiitos reseptistä. Tein kerralla ison satsin useammalle päivälle, ja aina lämmitäessä lisäsin mukaan myös tuoretta pinaattia tästä reseptistä inspiroituneena. Keitin lisukkeeksi riisiä, ja tein raita-kastikkeen (jugurttia, sitruunaa, juustokuminaa ja valkosipulia). Toimi hyvin 🙂

    3. Mukava kuulla, että maistui. Ihana idea tuo pinaatin ja raita-kastikkeen lisääminen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!