Go Back

Paistettu riisi ja tempe

Paistettu riisi on täydellinen hävikinhäätöruoka. Tähteelle jäänyt riisi sekä jääkaapin vihanneslokeroon unohtuneet kasvikset saavat siinä uuden, herkullisen elämän. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) tempeä
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 1 paprika
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 pkt (200 g) broccolinia
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Kastike:

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 4 rkl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuutioi tempe. Suikaloi paprika, viipaloi porkkanat ja paloittele broccolinit.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista tempekuutiot pannulla rapeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Lisää riisi ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi tempekuutiot sekä kastike. Sekoita. Tarkista maku.
  • Viimeistele paistettu riisi paahdetuilla maapähkinöillä.