Go Back
tomaattigalette

Galette tomaattitäytteellä

Galette hurmaa helppoudellaan. Yksinkertaisesti nerokkaan ja rennon rustiikkisen galetten voi tehdä myös vegaanisesti. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 40 minutes
taikinan lepuutus 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Galette-taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 150 g vegaanista tuorejuustoa maustamaton
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhaisu mustapippuria

Päälle:

  • n. 500 g tomaatteja myös kirsikkatomaatit käyvät
  • 2-3 rkl vegaanista pestokastiketta

Koristeluun:

  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  • Mausta tuorejuusto ripauksella suolaa ja pippuria. Viipaloi tomaatit tai halkaise kirsikkatomaatit, jos käytät niitä.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jätä pelti uuniin kuumenemaan.
  • Kaulitse taikinasta pyöreä levy. Levitä päälle tuorejuustotäyte, lusikoi päälle pestokastiketta ja levitä kevyesti juustotäytteen päälle. Lado viimeiseksi päälle tomaattiviipaleet. Aseta galette leivinpaperin päällä kuumalle uuninpellille. Paista galettea noin 40 minuuttia.
  • Koristele galette ennen tarjoilua tuoreella basilikalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.