Go Back
gnocchivuoka

Gnocchivuoka

Gnocchivuoka on todellinen arki-illan apuri. Tuorepastahyllystä löytyvistä gnoccheista, nyhtökaurasta ja valmiista tomaattikastikkeesra kokoon kasattu helppo ja herkullinen arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.
5 from 1 vote
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) gnoccheja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 5 dl valmista tomaattikastiketta esim. basilikan makuista
  • 1 pkt nyhtökauraa nude tai tomaatti
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tlk (2 dl) paksua kaurakermaa esim. Planti
  • 4 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja nyhtäkaura. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. Lisää tomaattikastike, kuivattu oregano sekä mustapippuri. Kuumenna.
  • Sekoita tomaatti-nyhtökaurakastike ja gnocchit uunivuoassa.
  • Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, valkosipulijauhe ja suola. Lusikoi seos vuokaan gnocchi-tomaattikastikkeen päälle.
  • Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja tarjoa.