Go Back

Maapähkinä-kasvispasta

Maapähkinä-kasvispasta on verraton arkiruoka, joka solahtaa vaivattomasti myös viikonloppuruokien joukkoon. Täyteläisen maapähkinävoin, tomaattipyreen ja makeansuolaiset hoisin-kastikkeen muodostama makutrio on kerrassaan koukuttava.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 120 g täysjyväpastaa
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

Maapähkinäkastike:

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 3 rkl hoisinkastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl pastan keitinvettä

Lisäksi:

  • 1 ruukku ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Säästä 2 dl pastan keitinvettä. Huuhtele ja valuta pasta siivilässä. Jätä sivuun odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika.
  • Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.
  • Kuivaa tofun pinta ja leikkaa kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Lisää tarvittaessa öljyä pannulle. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pari minuuttia. Lisää porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on edelleen sopivasti purutuntumaa. Lisää pannulle keitetty pasta, kastike ja tofukuutiot. Sekoita ja kuumenna.
  • Viimeistele pasta tuoreella korianterilla sekä maapähkinöillä.