Maapähkinä-kasvispasta
Maapähkinä-kasvispasta on verraton arkiruoka, joka solahtaa vaivattomasti myös viikonloppuruokien joukkoon. Täyteläisen maapähkinävoin, tomaattipyreen ja makeansuolaiset hoisin-kastikkeen muodostama makutrio on kerrassaan koukuttava.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 120 g täysjyväpastaa
- 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
- 1 pkt (n. 300 g) tofua
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
Maapähkinäkastike:
- 4 rkl maapähkinävoita
- 3 rkl hoisinkastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl pastan keitinvettä
Lisäksi:
- 1 ruukku ruukku tuoretta korianteria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Säästä 2 dl pastan keitinvettä. Huuhtele ja valuta pasta siivilässä. Jätä sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika.
Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.
Kuivaa tofun pinta ja leikkaa kuutioiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
Lisää tarvittaessa öljyä pannulle. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pari minuuttia. Lisää porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on edelleen sopivasti purutuntumaa. Lisää pannulle keitetty pasta, kastike ja tofukuutiot. Sekoita ja kuumenna.
Viimeistele pasta tuoreella korianterilla sekä maapähkinöillä.