Etusivu » Maapähkinä-kasvispasta
|

Maapähkinä-kasvispasta

Maapähkinä-kasvispasta on verraton arkiruoka, joka solahtaa vaivattomasti myös viikonloppuruokien joukkoon. Täyteläisen maapähkinävoin, tomaattipyreen ja makeansuolaiset hoisin-kastikkeen muodostama makutrio on kerrassaan koukuttava.

maapähkinä-kasvispasta

Maapähkinävoilla silattu pasta on itsessään jo täyttävää syötävää, mutta lisää ruokaisuutta annokseen tuo rapeat tofukuutiot sekä rouskuvat suolapähkinät.

Valitsin pastaksi spagettia, mutta yhtä hyvin voit valmistaa ruoan myös vaikkapa kierteisestä fusillista tai putkimaisesta pennestä. Tämän ruoan kanssa ei ole niin nökönuukaa. Kasviksiakin voit maihdella maun ja kaapin sisällön mukaan. Sekaan sopivat vaikkapa parsakaalin nuput tai varsiparsakaali.

Psssst! Maapähkinävoilla täytelöitettyä pastaa on kokattu blogissa aiemminkin. Kurkkaa arkistoista myös nämä reseptit:

maapähkinä-kasvispasta

Maapähkinä-kasvispasta

Maapähkinä-kasvispasta on verraton arkiruoka, joka solahtaa vaivattomasti myös viikonloppuruokien joukkoon. Täyteläisen maapähkinävoin, tomaattipyreen ja makeansuolaiset hoisin-kastikkeen muodostama makutrio on kerrassaan koukuttava.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 120 g täysjyväpastaa
  • 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

Maapähkinäkastike:

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 3 rkl hoisinkastiketta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl pastan keitinvettä

Lisäksi:

  • 1 ruukku ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Säästä 2 dl pastan keitinvettä. Huuhtele ja valuta pasta siivilässä. Jätä sivuun odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika.
  • Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.
  • Kuivaa tofun pinta ja leikkaa kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Lisää tarvittaessa öljyä pannulle. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pari minuuttia. Lisää porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on edelleen sopivasti purutuntumaa. Lisää pannulle keitetty pasta, kastike ja tofukuutiot. Sekoita ja kuumenna.
  • Viimeistele pasta tuoreella korianterilla sekä maapähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!