Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.
1rklsrirachaatai muuta haluamaasi tulista chilikastiketta
2tlcajunmaustetta
1tlsavupaprikajauhetta
1juustokuminaa
1tlkuivattua oreganoa
2rkltomaattipyreetä
1tlk (400 g)tomaattimurskaa
1tlsokeria
1tlk (230 g)kidneypapuja
100gpakastemaissia
1/2-1tlsuolaa
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike. Sekoita. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä ja jatka paistamista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheen joukkoon. Siirrä soijarouhe syrjään odottamaan.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää sitten cajunmauste, juustokumina sekä savupaprikajauhe ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle chilikastike ja tomaattipyree. Kääntele sekaisin. Lisää sitten tomattimurska sekä sokeri. Lisää vettä, jos pata tuntuu kuivalta. Hauduta noin 15 minuuttia.
Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää ne pannulle maissin ja syrjään siirretyn soijarouheen kanssa. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla. Tarkista maku.
Tarjoa chili sin carne esimerkiksi paahdetun bataatin, keitetyn riisin tai nachojen kera. Voit täydentää aterian myös tomaattisalsalla, ranskankermalla sekä kuutioidulla avokadolla tai guacamolella. Kokeile sujauttaa chili sin carnea myös tortillalettujen väliin.