Keitä ruokakaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä suureen uunivuokaan odottamaan
Huuhtele linssit lävikössä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Siirrä uunivuokaan odottamaan.
Kuori ja silppua sipuli. Suikaloi kaali noin puolen senttimetrin suikaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää kaalisuikaleet ja paista, kunnes se painuu hieman kasaan. Voit paistaa kaalin parissa erässä, jos kaikki ei mahdu kerralla pannulle.
Sekoita paistetut kaalisuikaleet ja sipulit, ruokakaura, linssit sekä mausteet ja siirappi keskenään uunivuoassa. Lisää kaurakerma sekä kasvisliemi.
Paahda kaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Nosta vuoka uunista, ripottele pinnalle pankojauhot ja lisää margariini nokareina. Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
Tarjoa vegaaninen kaalilaatikko puolukoiden tai puolukkasurvoksen kera.