Kulhoruoka tempestä
Tempebowl on helppo, nopea ja uskomattoman herkullinen arkiruoka, joka kyhätään kasaan rapeaksi paistetusta tempestä, makeasta mangosta ja raikkaista kasviksista.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Piekkelöinti 30 minutes mins
Aika yhteensä 55 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Salaatit
Tempe:
- 1 pkt (n. 250 g) tempeä (tai tofua)
- reilusti öljyä paistamiseen
- n. 1 dl hoisin-kastiketta
Aasialaiset hölskykurkut:
- 1/2 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Lisäksi:
- 2 annosta keitettyä basmatiriisiä
- 1 kypsä mango
- 1 kypsä avokado
- 100 g edamamepapuja
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 2 rkl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
- 2-3 rkl majoneesia, esim. chili- tai valkosipuli tarvittaessa vegaanista
Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje kansi ja hölskytä sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa puoli tuntia tai kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
Kuutioi tempe. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää tempe ja paista kovalla lämmöllä, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan. Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää hoisinkastike. Kääntele sekaisin. Siirrä tarvittaessa hetkeksi levylle.
Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
Annostele riisiä kulhon pohjalle, lisää muut täytteet. Viimeistele annos valkosipulimajoneesilla.