Kulhoruoka tempestä
Tempebowl on helppo, nopea ja uskomattoman herkullinen arkiruoka, joka kyhätään kasaan rapeaksi paistetusta tempestä, makeasta mangosta ja raikkaista kasviksista.

Kulhoruoat ovat arjen aatelisia. Omat suosikkiherkut, kaupasta mieliteon myötä tarttuneet ainekset tai jääkaapin eripariset aarteet voi koota keitetyn riisin tai esimerkiksi kvinoan päälle. Erityistä herkkua syntyy, kun koko komeuden kruunaa tuhdilla töräyksellä valkosipulimajoneesia.
Tämän mainion kulhoruoan päätähtenä on rapeaksi paistettu tempe, jonka voit halutessasi korvata myös rapeaksi paahdetulla tofulla. Kuivaa tofun pinta huolella ja paista se sitten pannulla rapeaksi. Pieni tilkka soijakastiketta tuo tofu valjuun makuun hetkssä ihan uutta ryhtiä.
Kulhoruoan pohjan puolestaan muodostaa keitetty jasmiini- tai basmatiriisi. Päälle kootaan kokoelma kaikkea hyvää: makeaa mangoa, edamemepapuja, korianteria sekä riisiviinietikassa marinoituja ohuita kurkkusiivuja. Annoksen kruunaavat rapeat suolapähkinät sekä töräys valkosipuli- tai chilimajoneesia.
Jos kaipaat lisää inspiraatiota tempekokkauksiin, kurkkaa blogista myös nämä mainiot tempe-reseptit:

Kulhoruoka tempestä
Raaka-aineet
Tempe:
- 1 pkt (n. 250 g) tempeä (tai tofua)
- reilusti öljyä paistamiseen
- n. 1 dl hoisin-kastiketta
Aasialaiset hölskykurkut:
- 1/2 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Lisäksi:
- 2 annosta keitettyä basmatiriisiä
- 1 kypsä mango
- 1 kypsä avokado
- 100 g edamamepapuja
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 2 rkl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
- 2-3 rkl majoneesia, esim. chili- tai valkosipuli tarvittaessa vegaanista
Valmistusohjeet
- Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan. Sulje kansi ja hölskytä sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa puoli tuntia tai kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
- Kuutioi tempe. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Lisää tempe ja paista kovalla lämmöllä, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan. Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
- Siirrä pannu pois levyltä ja lisää hoisinkastike. Kääntele sekaisin. Siirrä tarvittaessa hetkeksi levylle.
- Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
- Annostele riisiä kulhon pohjalle, lisää muut täytteet. Viimeistele annos valkosipulimajoneesilla.