1ps (100 g)paahdettuja ja suolattuja manteleita tai cashewpähkinöitä
lehtipersiljaa
paksua jogurttia tai ranskakermaa
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipuli. Pese porkkana huolella ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuulota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanakuutiot ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä riisi. Paista vielä minuutin verran.
Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita pari kertaa ja lisää vettä tarvittaessa. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita linssit riisin joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoa intialainen linssi-riisipaistos granaattiomenansiementen, paahdettujen ja suolattujen manteleiden sekä muiden höysteiden kera lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.